MASSAGES

Een moment voor jezelf
AFSPRAAK MAKENBESTEL KADOBON

Relaxatie   |    Zwangerschap   |   Postnatale

MASSAGE

Relaxatiemassage

“Een moment voor jezelf van onthaasting, rust, ontspanning en warmte? Welke reden ook, relaxatiemassage is bovenal een weldaad om van te genieten.”

 

Bij de relaxatiemassage ligt de nadruk op het rustgevende effect en wordt er zachter gemasseerd dan bij een sportmassage. Opgebouwde spanning vloeit weg en een verbeterde doorbloeding wordt tot stand gebracht wat een herboren gevoel opwekt. De massage begint en eindigt met een kort moment van rust. Dit alles vindt plaats in een verwarmde ruimte met rustgevende sfeer en aangepaste verlichting. De massage gebeurt op een massagetafel. De rug, de benen, de voeten, de armen, de handen en het gezicht worden gemasseerd. Om het geborgen gevoel te benadrukken en de lichaamswarmte te behouden, blijven onbehandelde plaatsen bedekt met een handdoek. De massageolie wordt eigenhandig samengesteld met 100% natuurzuivere etherische oliën. Hiervoor wordt uitsluitend gebruik gemaakt van ‘Sjankara-producten’.

"Een rustige geest geeft je ruimte om te denken."

MASSAGE

Zwangerschapsmassage

“Een cadeautje voor jezelf en voor jouw baby die volop meegeniet van dit moment van extra bewustzijn, aanraking en ontspanning.” 

De zwangerschap is een mooie en intense periode van voorbereiding, verandering en verwachting. Een heel bijzondere ontwikkeling voor de vrouw en haar lichaam. De zwangerschapsmassage zorgt in deze periode voor een verrijkende ervaring en kan reeds vanaf de 4de maand van je zwangerschap. Het is een moment van bewust samenzijn tussen moeder en baby.

Zwangerschapsmassage werkt zowel energetisch als ontspannend. Deze vorm van aanraking zorgt voor een betere nachtrust, stressafname en vlotter ontspannen. Het bevordert de bloedcirculatie, vermindert rug- en bekkenklachten en versoepelt de spieren. Het masseren van zwangere vrouwen zorgt volgens het ‘Journal of Psychosomatic Obstetrics and Gynaecology’ (maart 1999) voor minder vroeggeboortes en minder complicaties.

De massage gebeurt deels in zijlig, deels in verhoogde ruglig. Zoekend naar een persoonlijk optimaal ligcomfort, wordt uw lichaam ondersteund door kussens. Dit alles vindt plaats in een verwarmde ruimte met een rustgevende sfeer en aangepaste verlichting en resulteert in een maximaal ontspannen. Tijdens de massage worden de rug, de onderrug, de benen, de voeten, de buik, de armen, de handen en het gezicht gemasseerd.

De massage wordt zorgvuldig voorbereid via een verkennend gesprek.

Voor de zwangerschapsmassage wordt er steeds gewerkt met de zwangerschapsolie van Weleda.

"Koester dit kleine wezentje en neem voldoende tijd om alles bewust te beleven. Geniet."

MASSAGE

Postnatale Massage

Hoe mooi en ingrijpend je zwangerschap en bevalling ook geweest zijn, het was hoe dan ook een zware tijd voor je lichaam. Een postnatale massage zorgt voor rust en ontspanning, een moment voor jezelf. 

Het duurt gemiddeld 6 maanden tot een jaar voordat je volledig bent hersteld van een bevalling. Een postnatale massage is ideaal om het herstellingsproces te ondersteunen. Afvalstoffen en vocht worden sneller afgevoerd en de elasticiteit van het bindweefsel herstelt sneller. De ontspanning zorgt ook voor meer energie in het lichaam. En we hebben toch wel een verwenmoment verdient zeker!

Als je nog borstvoeding geeft en alles nog te gevoelig is om op de buik te liggen, dan masseren we de rug in zijlig. Verder worden de benen, de voeten, de armen, de handen en het gezicht gemasseerd in ruglig of verhoogde ruglig. Aan de hand van jouw specifieke klachten zullen we tijdens de massage ook bepaalde drukpunten op de voeten gebruiken.

Je kan een afspraak maken voor een postnatale massage vanaf de geboorte van je kindje, bij een keizersnede vanaf 6 weken.

 

"Reserveer elke dag wat tijd, alleen voor jezelf, en ontspan je."